SAUKKOtrail 30.6. - 1.7.2018

SAUKKOtrail 30.6. - 1.7.2018

SAUKKOtrailin omat sivut löytyvät täältä!

Saukkoreitti on yli 50 kilometriä pitkää vaellusreitti, joka vie vaeltajat Pedersören kunnan itäisempien osien autiompiin metsiin. Kunta toimii reitin ylläpitäjänä. Kunnan kotisivulla kuvataan reittiä näin:

" Vähän päälle 50 km pitkä vaellusreitti Saukonreitti sitoo luonnollisella tavalla yhteen useita Pedersören luonnonkauneimpia alueita. Reitti kulkee kunnan kaikista harvimmin asuttujen alueiden läpi ja reitin vaeltaja saa nähdä koskematonta luontoa, virkistysmetsiä ja puhdasta erämaata. Vaelluspolku myötäilee usean kilometrin matkalla Ähtävänjoen ja Purmonjoen pohjoisosan rantoja."

SAUKKOtrail seuraa Saukonreittiä mutta juostaan tai vaelletaan vastakkaiseen suuntaan - Purmon Vilobackasta Pedersören hiihtokeskukseen Lappforsiin. Hiihtokeskuksen osoite on Teerijärventie 110.

Pedersören kunnan kultuuritoimisto on järjestänyt Saukkoreitin vaellusmaratonin vuodesta 2014. Paikallisesti toimivat yhdistykset vastaavat huoltopisteiden toiminnasta. IK Falken on hoitanut ilmoittautumiset ja numeroiden jaon vuodesta 2016. Koska tapahtuma nyt muuttuu SAUKKOtrailiksi, ja voi osallistua myöa ajanotolla IK Falken jatkaa kulttuuritoimiston tilalla pääjärjestäjänä.